Zondag 23 april. Deze film is onderdeel van het Slow Food Film Festival Deventer. Deze documentaire belicht drie heel verschillende restaurants. Drie restaurants die allemaal één passie hebben, goed eten serveren aan hun gasten.

Het eerste restaurant is gekozen tot het op zes na beste restaurant ter wereld. De toekomst van het restaurant wordt ongewis als de chef-kok ziek wordt. Het tweede restaurant is een 150 jaar oud familierestaurant, dat vooral bestaansrecht heeft, omdat het volledig is ingebed in de gemeenschap. Als laatste komt een Mexicaans restaurant in beeld, waarbij de eigenaren het moeilijk hebben. Wat in deze drie verhalen unaniem naar voren komt, is dat samen van eten genieten één van de waardevolste dingen is in een mensenleven.

Spreker: Bert Roetert - eigenaar van voormalig restaurant De Roetertshof in Diepenveen.

Entree (inclusief hapje) € 10,50 (vriend/lid Slow Food € 8,50, CJP/onder 25 € 9,50, Cineville € 2,50). Er zijn ook arrangementen voor de hele zondag te koop, voor drie films + lunch in Restaurant Bouwkunde.

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april is de zesde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Een festival vol bijzondere en smakelijke documentaires en films. Tussendoor is het genieten van lekker, puur en eerlijk eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei en YFM Deventer. Mede mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club.
Spinning Plates
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Joseph Levy
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2012
  • Duur: 93 min.
  • Taal: Engels gesproken, Engels ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB