Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april is de zesde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Een festival vol bijzondere en smakelijke documentaires en films. Tussendoor is het genieten van lekker, puur en eerlijk eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei en YFM Deventer. Mede mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club.

Vrijdag
Op vrijdag vertonen we de bierfilms It All Starts With Beer en The Craft of Beer: A Hopumentary. Na de films is er in twee sessies een bierproeverij bij DAVO Bieren.

Zaterdag
Op zaterdag presenteert Mr. Hapje in het Havenkwartier Kop Tot Kont. ’s Middags zijn er een aantal korte foodfilms te zien in het Kunstenlab (gratis toegankelijk). Daarnaast is er een demonstratie uitbenen van slagerij Ter Weele. 's Avonds verzorgt Mr. Hapje een driegangendiner bij Piknik en er wordt afgesloten met de film Goddelijk Varken.

Zondag
Op de zondag is er weer een uitgebreid programma met zes films, we vertonen: Theater of Life (foodwaste); The Islands and the Whales (walvissenjacht op Faeröer-eilanden); Bugs (insecten als voeding); Priorat (wederopstanding wijngebied); Spinning Plates (eten als verbindende factor) en de speelfilm Burnt (Bradley Cooper is rock-'n-roll-chef). Bij de meeste films zijn gastsprekers aanwezig en is er ruimte voor de nodige discussie. Onder de mensen die een arrangement voor zondag kopen verloten we 2 x een jaar gratis lidmaatschap van Slow Food (IJsselvallei).

Daarnaast speelt het eten natuurlijk een belangrijke rol. Bij de koffie wordt wat lekkers van De Noorman geserveerd. De lunch wordt verzorgd door Restaurant Bouwkunde en bij de borrel hebben we lekkere insectenhapjes van Bugzz Insecuisine. Proef! Diepenveen biedt, voor een bescheiden prijs, wijnen aan uit de omgeving van Priorat.

Prijzen
* Vrijdag: films + bierproeverij € 19,50 (vriend filmhuis/lid Slow Food € 17,50 - CJP/onder 25 € 18,50 - Cineville € 14,50);
* Zaterdag: demonstratie + driegangendiner + film € 25,- (aangepaste prijs);
* Zondag passe-partout: 3 films + lunch + hapjes € 52,50 (vriend filmhuis/lid Slow Food € 47,50 - Cineville € 32,50);
* Zondag per film (inclusief hapje): € 10,50 (vriend filmhuis/lid Slow Food € 8,50 - CJP/onder 25 € 9,50 - Cineville € 2,50);
* Zondag lunch (inclusief drankjes): € 25,-.

Via deze pagina verkopen we alleen de passe-partouts van zondag (beschikbaar t/m vrijdag 21 april 17.00 uur, daarna zijn er alleen nog losse kaarten voor de films te koop). De mensen die een passe-partout voor zondag kopen ontvangen van ons een e-mail waarin gevraagd wordt naar de filmkeuzes op zondag.

De overige kaarten worden verkocht via de pagina's van de andere dagen. Losse filmkaarten kunnen op de filmpagina's gekocht worden. Verder zijn er nog kaarten apart voor de lunch te koop via de lunchpagina. Alle kaarten zijn ook te koop bij onze kassa tijdens kassa-openingstijden. Let op: er kunnen geen kaarten gereserveerd worden.
Slow Food Film Festival Deventer 2017
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie:
  • Jaar: 2017
  • Duur: 0 min.