Zaterdag 22 april. Deze avond is onderdeel van het Slow Food Film Festival Deventer. Op zaterdag organiseert Mr. (Mister) Hapje een mini-food-festival Van Kop Tot Kont. Mr. Hapje is een jong festivalcateringbedrijf, die het Slow Food/YFM-gedachtegoed hoog in het vaandel heeft staan. Mr. Hapje neemt je mee in de wereld van vergeten delen van het rund en varken en van vergeten groentes.

's Avonds verzorgt Mr. Hapje net als vorig jaar een smakelijk van kop tot kont driegangendiner. Het diner is samengesteld uit de mindere, maar zeer smakelijke delen van varken en rund. Ook worden er groentes geserveerd, die niet meer gangbaar zijn. De gerechten zijn afkomstig uit de slow kitchen van Mr. Hapje.

Na het diner wordt de film Goddelijk Varken van Hans Dortmans (NL, 2010, 55 min.) vertoond. Onderzoek naar de complexe verhouding tussen mens en varken, met als rode draad een twijfelende slager: laat hij zijn met liefde grootgebrachte zwijn echt slachten?

Kaarten voor het diner + film kosten € 39,50. Een passe-partout voor de zaterdag (2 workshops/demo’s + diner + film) kost € 47,50 (vriend/lid Slow Food € 42,50) en is verkrijgbaar via deze pagina.

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april is de zesde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Een festival vol bijzondere en smakelijke documentaires en films. Tussendoor is het genieten van lekker, puur en eerlijk eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei en YFM Deventer.
Mr. Hapje driegangendiner + film Goddelijk Varken
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie:
  • Jaar: 2017
  • Duur: 180 min.