Gratis te zien op vrijdag 24 augustus tijdens Film op de Brink.

De nieuwste film van de regisseurs van Intouchables. Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel.

Max heeft een heel team van bedienden, koks en afwassers samengesteld, het koppel geadviseerd over een fotograaf, de band gereserveerd, de bloemen geregeld. Met andere woorden: alle ingrediënten om het feest tot een succes te maken zijn aanwezig. Tot een paar onfortuinlijke tegenslagen roet in het eten gooien en elk moment van geluk in chaos overgaat. Lukt het Max’ team datgene te doen waar ze allemaal goed in zijn: het geven van een waanzinnig feest?

"De inzet van ‘C’est la vie’ is de spanning achter het sprookje van het huwelijksfeest te laten zien. Een fatalistische komedie, met een verrukkelijke cast." (NRC***)

Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 augustus wordt de Brink, het mooiste plein van Nederland, voor het 14e jaar omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.15 uur de beste films vertoond. Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink, maar neem je eigen kleedje, stoel of iets dergelijks mee of ga heerlijk genieten vanaf een van de vele terrassen op de Brink.

Voorfilm: bezoek Koningin Juliana Deventer in 1958 In het kader van Deventer 1250 jaar en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel en het Eye Filmmuseum wordt er iedere avond een korte voorfilm vertoond van het bezoek van koningin Juliana aan Deventer in 1958. Deze unieke film geschoten door Alex Roosdorp in kleur laat zien hoe de koningin wordt onthaald door enthousiaste schoolkinderen op het Grote Kerkhof. Wie weet zie jij jezelf terug op groot doek!

Film op de Brink wordt georganiseerd door filmhuis De Keizer met dank aan: dEVENTER, Historisch Centrum Overijssel, gemeente Deventer, VVV Deventer, Fonds Evenementen Binnenstad, Stichting Wesselings- van Breemen, Deventer 1250 en Eye Filmmuseum.
Film op de Brink: C’est la Vie!
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Olivier Nakache en Eric Toledano
  • Met: Jean-Pierre Bacri, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve e.a.
  • Land: Frankrijk
  • Jaar: 2017
  • Duur: 115 min.
  • Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB