De Zweedse illustratrice Siri Melchior maakte een boek over Rita, een klein vastberaden meisje met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Dit boek met mooie en liefdevolle illustraties kwam tot leven in Rita & Krokodil, een korte tekenfilm. Vanaf 3 jaar,

Krokodil woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita. Het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer maar Rita's fantasie brengt hen overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

"De tekeningen zijn eenvoudig maar charmant, de verhaaltjes zitten vol leuke grapjes en de karakterisering van Rita en de altijd hongerige krokodil is tekenend." (NRC****)

Deze film is onderdeel van het Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Het festivalprogramma bestaat uit fantasievolle kinderfilms in combinatie met de ‘Speeltuin van de Verbeelding’. Dit is een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Dit jaar brengt het festival met het thema Lettersoep & Prentenkoek een ode aan het kinderboek. Het Taartrovers Film Festival wordt feestelijk geopend met een kinderboekenbal.

Het festival gaat dagelijks van start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Een kaartje voor de film kost € 9,-. Voor én na de film kan je op vertoon van je filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de Verbeelding.
Rita & Krokodil
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Siri Melchior
  • Land: Denemarken
  • Jaar: 2014
  • Duur: 40 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB