Gratis te zien op donderdag 23 augustus tijdens Film op de Brink.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Martin McDonagh (In Bruges). Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap.
Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.
Winnaar twee Oscars: beste actrice (Frances McDormand) en beste mannelijke bijrol (Sam Rockwell). Winnaar in de categorie beste scenario tijdens het filmfestival van Venetië. Winnaar vier Golden Globes: beste dramafilm, beste actrice (Frances McDormand), beste mannelijke bijrol (Sam Rockwell) en beste script.

"Three Billboards voelt als een western, maar dan zonder de zwarte en witte hoeden. De moeder is niet alleen goed, de sheriff niet alleen slecht. En dat geldt voor alle, goed uitgetekende personages." (VPRO*****)
"Francis McDormand schittert als actievoerende, rouwende moeder in een gitzwarte geweldskomedie." (NRC****)

Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 augustus wordt de Brink, het mooiste plein van Nederland, voor het 14e jaar omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.15 uur de beste films vertoond. Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink, maar je mag natuurlijk je eigen kleedje of stoel mee nemen. Of geniet vanaf een van de vele terrassen op de Brink.

Voorfilm: bezoek Koningin Juliana Deventer in 1958
Deze 14e editie van Film op de Brink wordt dit jaar extra bijzonder. In het kader van Deventer 1250 jaar en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel en het Eye Filmmuseum wordt er iedere avond een korte voorfilm vertoond van het bezoek van koningin Juliana aan Deventer in 1958. Deze unieke film geschoten door Alex Roosdorp in kleur laat zien hoe de koningin wordt onthaald door enthousiaste schoolkinderen op het Grote Kerkhof. Wie weet zie jij jezelf terug op groot doek!

Film op de Brink wordt georganiseerd door Filmhuis de Keizer met dank aan: dEVENTER, Historisch Centrum Overijssel, gemeente Deventer, VVV Deventer, Fonds Evenementen Binnenstad, Stichting Wesselings- van Breemen, Deventer 1250 en Eye Filmmuseum.
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Martin McDonagh
  • Met: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell e.a.
  • Land: Groot Brittannië/Verenigde Staten
  • Jaar: 2017
  • Duur: 115 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB