Tijdens het Eindeloos Festival organiseren we samen met Deventenaar Olaf Westra een speciale avond over hoe films gemaakt worden en wat daar allemaal bij komt kijken. 'Running the Show' is een veelgebruikte term in de filmwereld en gaat over het managen van het creatieve proces dat filmmaken is.

Olaf Westra van Spatiebalk Film werkt al ruim 15 jaar als first AD en opnameleider en is medeverantwoordelijk voor de productie van talrijke speelfilms, dramaseries en commercials (Redbad, Dunkirk, Flikken Maastricht). Ook produceert en regisseert hij corporate media, het liefst met een sociaal karakter. Daarnaast is Olaf Nationaal Mediacoach, geeft medialessen en helpt jongeren verder te komen met (behulp van) media.

Tijdens deze avond vertelt Olaf over zijn werk in de filmwereld aan de hand van diverse film- en 'behind the scenes'-fragmenten. Hij gebruikt onder andere voorbeelden uit de nieuwe Nederlandse film Redbad, waar hij nu aan werkt. Olaf's werk bestaat voor een groot deel uit logistieke en uitvoerende taken om de regisseur te ondersteunen. Denk aan: planning, leiding op de set, coördinatie AD-team, communicatie met crew, cast en betrokkenen. Ook vertelt hij over alle verschillende mensen die op een filmset rondlopen en wat hun functies zijn. Verder komen de verschillende projectfases en het opnameproces aan bod.

De Nederlandse film staat deze avond centraal. Daarnaast komt het verschil tussen de grotere publieksfilm en de kleinere arthousefilm aan bod.
Eindeloos Festival: Running the Show met Olaf Westra
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie:
  • Met: Olaf Westra
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2017
  • Duur: 90 min.