Het vertonen van 'De Vervlogen Klank' is een samenwerkingsverband met Stichting Kamermuziek Deventer. De film maakt deel uit van het randprogramma rond het pianorecital dat Ronald Brautigam, op uitnodiging van de Stichting Kamermuziek Deventer, verzorgt op woensdag 14 februari 2018. De regisseur van de film, Patrick Drijver, is aanwezig bij de filmvoorstelling en beantwoord na afloop vragen vanuit het publiek.

Centraal staat de restauratie van een bijzondere fortepiano, die in 1826 in Wenen is gebouwd door Nannette Streicher (Beethoven was bevriend met de familie Streicher en speelde graag op hun instrumenten). Deze Streicher was overigens, ten tijde van de filmopnamen, in het bezit van Peter van Heirseele (Herr Seele). Tussendoor zijn er beelden van de andere werkzaamheden van bouwer, restaurateur en collectioneur van fortepiano's Edwin Beunk. Bespelingen door en gesprekken met wereldberoemde pianisten vormen interessante onderdelen van de film. Deze musici vertellen over wat de klank van de fortepiano voor hen zo bijzonder maakt. In beeld komt ook Ronald Brautigam, die te volgen is in een solorecital. Kortom, een zeer boeiende film, breed van opzet en met veel klinkende muziek. Een uniek document. Film en concert vormen een mooie eenheid - de film is een waardevolle 'opmaat' voor het concert. Ook voor niet-concertbezoekers een aantrekkelijke film, zelfs zodanig dat de kans niet gering is dat u daarna tevens het concert wilt bijwonen.

Bezoekers van het concert krijgen op vertoon van hun concertkaart € 1,- korting op de entree voor de film. Omgekeerd betalen de filmbezoekers op vertoon van hun filmkaart voor het concert geen € 25,- maar slechts € 19,-.
De Vervlogen Klank
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Patrick Drijver
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2015
  • Duur: 60 min.
  • Taal: Nederlands gesproken