Het Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar toert langs tien steden in het land. Op zaterdag 10 en zondag 11 maart is het festival bij ons te bezoeken!

Het festivalprogramma bestaat uit fantasievolle kinderfilms in combinatie met de 'Speeltuin van de Verbeelding'. Dit is een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Ze nodigen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. Met een filmkaartje kan ieder kind zowel naar de film als de Speeltuin van de Verbeelding.

Dit jaar brengt het festival met het thema Lettersoep & Prentenkoek een ode aan het kinderboek. Aan de verhalen en fantastische illustraties, maar ook aan de vorm en de geur van het boek, aan het papier, de stof, de lijm en de inkt. Er zijn filmstudiootjes met een landschap van pop-upboeken om animatiefilms te maken, een speurtocht voor je neus om de geuren uit beroemde kinderboeken op te snuiven en het huisje van Lotta uit de Kabaalstraat om in te spelen zodat je letterlijk in haar verhaal kunt kruipen. Ook is er een drukkerij waarbij je met verschillende druktechnieken zelf een fantastisch boek kunt maken.

Het Taartrovers Film Festival wordt feestelijk geopend met een kinderboekenbal. Kinderen mogen verkleed komen als een personage uit een van hun lievelingsboeken om feest te vieren met andere beroemde kinderboekenpersonages.

De volgende films zijn tijdens het festival te zien. Koop voor een van deze films kaartjes en krijg daarmee ook toegang tot de Speeltuin van de Verbeelding:
- Prentenkoekjes (vanaf 2 jaar, 28 min.)
- Monsieur Carton Marathon (vanaf 2 jaar, 26 min.)
- Nijntje (vanaf 2 jaar, 28 min.)
- Eendjes van Papier (vanaf 2 jaar, 28 min.)
- Koyaa en Boxi (vanaf 3 jaar, 29 min.)
- Wie...? (vanaf 3 jaar, 32 min.)
- Rintje (vanaf 4 jaar, 50 min.)
- De Boze Heks (vanaf 4 jaar, 45 minuten)
- Rita & Krokodil (vanaf 4 jaar, 40 min.)
- Boekenwurmen & Leesbeesten (vanaf 4 jaar, 25 min.)
- Lettersoep (vanaf 6 jaar, 35 min.)
- Mijn Avonturen door V. Swchrwm (vanaf 7 jaar, 78 min.)
- Gruwelijk Rijmen (vanaf 7 jaar, 65 min.)
- Kerity, Het Geheim van Elénore (vanaf 7 jaar, 80 min.)

Het festival gaat dagelijks van start om 10.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Een kaartje voor een film kost € 9,-. Voor én na de film kan je op vertoon van je filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de Verbeelding. Kaartjes voor de verschillende films kunnen nu gekocht worden op deze website (klink hierboven op de link van een film) of aan de kassa. Houd je van feest? Koop dan een kaartje voor het openingsbal!
Taartrovers Film Festival: Lettersoep & Prentenkoek
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie:
  • Jaar: 2018
  • Duur: 0 min.