Over beren die gedichten schrijven en Gorilla’s die worden voorgelezen, het verzamelprogramma ‘Boekenwurmen en Leesbeesten’ is een vrolijke beestenbende met een prachtige vormgeving. Vanaf 4 jaar.

Zoo Story: Over een nieuwsgierig klein meisje dat samen met haar moeder een dagje naar de dierentuin gaat. Terwijl haar moeder druk bezig is met haar telefoon bedenkt ze een list om die eenzame gorilla in zijn kooi wat op te vrolijken.
Leren over Beren: Welke beren houden vreselijk veel van lezen? In dit grappige filmpje kom je allerlei dingen te weten over beren die je vast nog niet wist. Het Huis: Een gezin verhuist naar een ultramodern appartement, voorzien van de nieuwste technische snufjes. Hun oude huis mist hen en laat het er niet bij zitten.
Kat en Hond: Een grappige animatie van een kat en een hond die elkaar achternazitten in een boek. Een animatie met een knipoog naar het flipboek effect.
Luchtpost: Een jonge vrouw is stiekem verliefd op een boxer die ze kent van televisie. Dankzij de avonturen van haar kat komt ze plotseling oog in oog met hem te staan.

Dit filmprogramma is onderdeel van het Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Het festivalprogramma bestaat uit fantasievolle kinderfilms in combinatie met de ‘Speeltuin van de Verbeelding’. Dit is een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Dit jaar brengt het festival met het thema Lettersoep & Prentenkoek een ode aan het kinderboek. Het Taartrovers Film Festival wordt feestelijk geopend met een kinderboekenbal.

Het festival gaat dagelijks van start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Een kaartje voor de film kost € 9,-. Voor én na de film kan je op vertoon van je filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de Verbeelding.
Boekenwurmen & Leesbeesten
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Veronika Zacharova, Gerd Gockell, Jesús Pérez en Isabelle Favez
  • Land: Duitsland/Frankrijk/Tsjechië/Zwitserland
  • Jaar: 2016
  • Duur: 25 min.
  • Taal: zonder dialoog; Leren van Beren: Nederlands gesproken