Sieb Posthuma tekende verbeeldend, hij maakte wonderlijke en tegelijk alledaagse verhalen. Het leven van Rintje, een ondeugend hondje, lijkt op dat van de meeste jonge kinderen. Met humor en oog voor detail stopte Postuma daar de elementen uit het leven van een hondje in. Vanaf 4 jaar.

Van al deze fantastische kleine verhalen werd een animatiefilm gemaakt met prachtige handgemaakte decors, die een gezellige, huiselijke sfeer hebben. Samen met z’n vriendjes Tobias en Henriëtte ontdekt Rintje - altijd spelend - zijn wereld. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Hij organiseert zelfs een circusvoorstelling. Op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje te krijgen. Soms gaat het mis, maar Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de brand te helpen.

Deze film is onderdeel van het Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Het festivalprogramma bestaat uit fantasievolle kinderfilms in combinatie met de ‘Speeltuin van de Verbeelding’. Dit is een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Dit jaar brengt het festival met het thema Lettersoep & Prentenkoek een ode aan het kinderboek. Het Taartrovers Film Festival wordt feestelijk geopend met een kinderboekenbal.

Het festival gaat dagelijks van start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Een kaartje voor de film kost € 9,-. Voor én na de film kan je op vertoon van je filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de Verbeeldingg.
Rintje
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Steven de Beul en Ben Tesseur
  • Land: België
  • Jaar: 2016
  • Duur: 50 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB