De makers van de ‘Gruffalo’, ‘Mannetje Tak’ en ‘Heksendrank en Drakenvuur’ maakten van de Gruwelijke Rijmen van Roald Dahl een bijzondere film. Een gruwelijke, spannende maar vooral grappige remix van de bekende sprookjes.

Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, grootmoeders of kleine kinderen? Jacob is verliefd op zijn buurmeisje Cindy, maar zij heeft een oogje op de prins. En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacobs tuin plots vandaan? Onder het alziend oog van de boze wolf lopen sprookjesfiguren elkaar voortdurend voor de voeten. De verfilming van Roald Dahls ‘Gruwelijke Rijmen’ brengt een hele parade sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus verhaal voor alle leeftijden die tegen wat spanning kunnen. Even hilarisch als poëtisch, vol twists en verrassende ontknopingen. Vanaf 7 jaar.

Deze film is onderdeel van het Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Het festivalprogramma bestaat uit fantasievolle kinderfilms in combinatie met de ‘Speeltuin van de Verbeelding’. Dit is een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Dit jaar brengt het festival met het thema Lettersoep & Prentenkoek een ode aan het kinderboek. Het Taartrovers Film Festival wordt feestelijk geopend met een kinderboekenbal.

Het festival gaat dagelijks van start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Een kaartje voor de film kost € 9,-. Voor én na de film kan je op vertoon van je filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de Verbeelding.
Gruwelijke Rijmen
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Jakob Schuh en Jan Lachauer
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2016
  • Duur: 65 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB