Dick Bruna tekende Nijntje in het platte vlak, zonder diepte, met warme heldere kleuren en duidelijke vormen. Dit vinden wij de grote kracht van zijn levenswerk. Vanaf 2 jaar.

Deze film, speciaal voor de allerjongste kinderen blijft dicht bij de verhalen van Nijntje uit de boekjes, met dezelfde warme heldere kleuren, de sterke vormen en de duidelijke lijnen. Nijntje blijft hier zoals ze is, tweedimensionaal. De beelden worden ondersteund met een meisje dat de verhalen vertelt en liedjes zingt. Dit is de schoonheid van de eenvoud.

Deze film is onderdeel van het Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Het festivalprogramma bestaat uit fantasievolle kinderfilms in combinatie met de ‘Speeltuin van de Verbeelding’. Dit is een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Dit jaar brengt het festival met het thema Lettersoep & Prentenkoek een ode aan het kinderboek. Het Taartrovers Film Festival wordt feestelijk geopend met een kinderboekenbal.

Het festival gaat dagelijks van start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Een kaartje voor de film kost € 9,-. Voor én na de film kan je op vertoon van je filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de Verbeelding.
Nijntje
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Gene Deitch
  • Land: Nederland
  • Jaar: 1996
  • Duur: 28 min.
  • Taal: Nederlands gesproken