5e week. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur.

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop.

Deze film is ook geschikt als jeugdfilm, vanaf 6 jaar. Entree jeugd onder 14 jaar is € 6,50. Volwassenen betalen onze reguliere prijzen.

"Warm onthaal voor wat er leeft in de stad." (NRC****)

Voor deze film is de korte voorfilm Chopper (Lars Damoiseaux en Frederik Palmaers, NL, 2012, 2 min.). Een bidsprinkhaan wordt opgegeten door een kikker. De kikker wordt opgegeten door een ooievaar en die weer door een krokodil. De krokodil eindigt als een stel laarzen en de drager van die laarzen verongelukt als hij tijdens een motorrit een bidsprinkhaan in zijn gezicht krijgt. Een klein verhaal, doortastend verteld, met fatale afloop.
De Wilde Stad
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Mark Verkerk
  • Met: de stem van Martijn Fischer
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2017
  • Duur: 85 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB