Op de zondag van het Food Film Festival Deventer vertonen we traditioneel altijd zes smakelijke en/of kritische films en genieten we tussendoor van ‘lekker, puur & eerlijk’ eten en drinken. Bij deze film is een inleiding en Q&A door Marin van Sprang en Rob le Rutte van IESSEl cider.

Tuinontwerper Chris Beardshaw onthult de Britse bijdrage aan de geschiedenis van onze meest iconische vrucht, de appel. Hij bezoekt de originele Bramley-appelboom. Hij laat zien hoe het er in de 'gouden eeuw' aan toeging, toen de passie en toewijding van Victoriaanse hoveniers ons meer variëteiten gaf dan ergens anders in de wereld. Chris komt er ook achter hoe de opmerkelijke vindingrijkheid van een kleine groep Britse wetenschappers uit de 20e eeuw heeft bijgedragen aan het creëren van de moderne massamarktappel.

Voor de film is er een borrel, hierbij is IESSEL Cider verkrijgbaar en Lisa de Koning verzorgt een selectie van prachtige producten om van te proeven. Eerder in de middag is er een lunch met onder andere soepen van Boer aan tafel.

Losse kaarten voor deze film kosten € 10,50 (vriend filmhuis/lid Slow Food € 8,50 - | CJP/onder 25 € 9,50 | Cineville € 2,50). Dit is inclusief een proefglaasje cider en een hapje. Losse kaarten voor de lunch (inclusief 1 drankje) kosten € 15,-. Een passe-partout voor de hele dag (3 films + lunch + hapjes) kost € 42,50 (vriend filmhuis/lid Slow Food € 37,50 | Cineville € 20,-).
FFFD: Apples - British to the Core
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Emma Boswell
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2011
  • Duur: 60 min.
  • Taal: Engels gesproken
  • Meer over deze film via IMDB