Grijp nu je laatste kans om nog drie favorieten uit de selectie van de 47ste editie van International Film Festival te bekijken. Op zondag 29 april draaien we Arrhythmia, Jimmie en All You Can Eat Buddha, stuk voor stuk films die in de top van de IFFR Publieksprijs zijn geëindigd en alleen tijdens IFFR Gemist nog bij ons op het witte doek te zien zijn. Wil je alle drie de films zien, dan krijg je per film € 1,- korting op de entree (niet geldig in combinatie met andere kortingen).

Als ambulancebroeder is Oleg bevlogen, maar verder lijkt alles in zijn leven te mislukken. Zijn vrouw Katja is zijn drankproblemen zat en wil van hem scheiden. Niet alleen de huwelijkscrisis, ook de commercialiserende verzorgingsstaat zet druk op Oleg. De nieuwe directeur van het ziekenhuis vraagt zijn team elke oproep binnen twintig minuten te klaren, ongeacht de ernst van de situatie. "Stop giving a shit" is wat hij eigenlijk volgens Oleg vraagt. Terwijl Oleg zich verzet tegen deze ontwikkelingen, klampt hij zich stevig vast aan Katja. Op het werk is hij een sympathieke moraalridder, thuis een tikkende tijdbom die het leven van zijn vrouw zuur maakt. Dat gaat onbewust, want door niet mee te gaan met de tijd zet hij alles op het spel.

Filmmaker Boris Chlebnikov levert een oprecht portret van liefde en onverenigbaarheid af en schets daarmee een beeld van de sociale onrust in het hedendaagse Rusland. Het uitmuntend geacteerde Arrhythmia won de hoogste prijzen op het Open Russian Film Festival Kinotavr.
IFFR Gemist: Arrhythmia
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Boris Khlebnikov
  • Land: Rusland
  • Jaar: 2017
  • Duur: 117 min.
  • Taal: Russisch gesproken, Engels ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB