Negen tot de verbeelding sprekende verhaaltjes over de vierjarige, fantasievolle Rita, en haar altijd hongerige vriendje, Krokodil.

Krokodil woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita, een vrolijke, eigenwijze, vastberaden kleuter. Het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Rita's fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt is er altijd wat te beleven.

Of het nu over vriendschap, emoties of ervaringen van iedere dag gaat, Rita’s fantasie brengt hen overal waar ze maar willen. Volwassenen lijken er niet te zijn in haar wereld, ze moet dus alles zelf ondervinden en uitvinden. Al doende leert Rita belangrijke dingen over zichzelf en over kleine en grote dingen in het leven. Het zijn speelse en kleurrijke filmpjes met veel oog voor detail en vol kleine grapjes en muzikale elementen. Gebaseerd op de gelijknamige Deense prentenboeken.
"De kleurrijke animatie Rita en Krokodil is opnieuw een vrolijke traktatie" (de Volkskrant****)

Adviesleeftijd: vanaf 2 jaar
Speciaal voor onze kleine bezoekers zetten we het geluid wat zachter en doen we het licht niet helemaal uit. Wil je alvast kleuren? Download hier de kleurplaat van Rita en Krokodil.
Rita & Krokodil 2 (NL)
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Siri Melchior
  • Met: Lux Parser
  • Land: Denemarken
  • Jaar: 2017
  • Duur: 45 min.
  • Taal: Nederlands gesproken