Thuis te zien via Picl als onderdeel van de Favorieten van de filmtheater. Bekijk hem hier: Den Skyldige

Een zenuwslopende en psychologisch gelaagde thriller. In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.

The Guilty staat in een goede traditie van films die zijn opgebouwd rondom een of meerdere telefoongesprekken, maar het is de vraag of een daarvan ooit zo zenuwslopend spannend was als het speelfilmdebuut van Gustav Möller, dat zich in real-time afspeelt. Een paar acteurs, één ruimte, een uitgekiend scenario: Möller springt slim en efficiënt om met schaarse middelen. Asger Holm (Jakob Cedergren) is een man die snel conclusies trekt en daar ook naar handelt. Maar of dat zo verstandig is?

The Guilty won zowel op Sundance als op het Filmfestival Rotterdam de publieksprijs voor beste film.

"Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller". (*****VPRO Cinema)
"Je houdt 85 minuten je adem in". (****NRC)
"Zo strak en minimalistisch als Den Skyldige zie je telefoonthrillers zelden". (****de Volkskrant)


Wat is Picl?
Met Picl kijk je films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon op het moment dat het jou uitkomt. Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker!
Premièrefilms zie je voor €8,50 en gemiste films zie je voor €4,99. Met dit bedrag steun je ons, de filmmakers en de distributeurs. Goed om te weten, na aankoop zijn ze 48 uur beschikbaar.

Ga hier de website van Picl en bekijk het huidige aanbod
Den Skyldige (The Guilty) | Favorieten van de filmtheaters
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Gustav Möller
  • Met: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Johan Olsen e.a.
  • Land: Denemarken
  • Jaar: 2018
  • Duur: 85 min.
  • Taal: Deens gesproken, Engels ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB