Screening with English subtitles on the 16th of november. A police officer assigned alarm dispatch duty enters a race against time when he answers an emergency call from a kidnapped woman.

With a terse 85-minute running time, The Guilty illustrates Möller’s confidence with the craft of film-making. (Screen International)
Gustav Möller’s short, taut debut feature never leaves the claustrophobic confines of the call center, but builds a vivid aural suspense narrative through the receiver, all while incrementally unboxing the visible protagonist’s own frail mental state. (Variety)

Een zenuwslopende en psychologisch gelaagde thriller. In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.

The Guilty staat in een goede traditie van films die zijn opgebouwd rondom een of meerdere telefoongesprekken, maar het is de vraag of een daarvan ooit zo zenuwslopend spannend was als het speelfilmdebuut van Gustav Möller, dat zich in real-time afspeelt. Een paar acteurs, één ruimte, een uitgekiend scenario: Möller springt slim en efficiënt om met schaarse middelen. Asger Holm (Jakob Cedergren) is een man die snel conclusies trekt en daar ook naar handelt. Maar of dat zo verstandig is?

The Guilty won zowel op Sundance als op het Filmfestival Rotterdam de publieksprijs voor beste film.

"Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller". (*****VPRO Cinema)
"Je houdt 85 minuten je adem in". (****NRC)
"Zo strak en minimalistisch als Den Skyldige zie je telefoonthrillers zelden". (****de Volkskrant)
Den Skyldige (The Guilty)
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Gustav Möller
  • Met: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Johan Olsen e.a.
  • Land: Denemarken
  • Jaar: 2018
  • Duur: 85 min.
  • Taal: Deens gesproken, Engels ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB