Alleen deze week. Verbluffende en zeer spannende film waarin alles anders verloopt dan je verwacht en die niet alleen thema’s maar ook de producenten deelt met de film Toni Erdmann.

Een groep Duitse bouwvakkers belandt in the middle of nowhere van landelijk Bulgarije. Ze moeten er een kleine waterkrachtcentrale bouwen, maar al snel verschuift alle aandacht naar de inwoners van het nabijgelegen dorpje. In de zinderende hitte van de zomer hangen macho confrontaties, romantiek en hechte vriendschappen in de lucht. Alles lijkt zo normaal. De bouwvakkers zijn wat lomp maar ook kameraadschappelijk. Alleen Meinhard, de mysterieuze loner, past niet echt in de groep. Zwijgzaam, tanig en zelfredzaam als Clint Eastwood, lijkt hij op zoek naar iets anders. Hij ontdekt als eerste het dorpje en raakt ondanks de taalbarrière al snel bevriend met een van de bewoners. Met alle gevolgen van dien…

Mede dankzij het prachtige camerawerk en het fenomenale spel van onder andere Meinhard zit je twee uur lang op het puntje van je stoel. De de acteurs zijn in het dagelijks leven arbeiders uit de bouw of auto-industrie. Western is een film over onze tijd. Waarin de globalisering er voor zorgt dat we allemaal een beetje vreemdeling zijn. Terwijl de wereld aan onze voeten ligt, zoeken we allemaal ook naar onze wortels.

"Zinderende, observerende cinema" (VPRO****)
"Magistrale beelden [...] niet cowboys en Indianen, maar Duitsers en Bulgaren bevolken Valeska Grisebachs spannende Western." (De Volkskrant****) .

Western
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Valeska Grisebach
  • Met: Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek e.a.
  • Land: Bulgarije/Duitsland
  • Jaar: 2017
  • Duur: 121 min.
  • Taal: Duits, Engels en Bulgaars gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB