Te zien tijdens het Cinekid Festival in de herfstvakantie. Iedere dag mag voordat de film begint mag je komen knutselen en tekenen. Maak je eigen flipboekje, een masker, je eigen fantasiebeest of maak een tekening in laagjes.

Het Cinekid Festival is voor jong en oud, en voor de allerkleinsten hebben we dit jaar iets nieuws. In de filmcompilatie Beestenboel zitten vijf korte fantasievolle animatiefilms over dieren. Van een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, tot een tijgertje dat op de keukentafel woont: KUAP, Het Kleine Vogeltje en de Rups, Fred & Anabel, Luchtvruchten, Octopus en Tijgertje.

Erik Tijman, Hoofd Programma Cinekid: "Gebundeld in een dierenconcept dat aansluit bij het jaarthema van het aankomende festival, biedt deze compilatie een een dwarsdoornede van de vorige editie van de Beste Korte Internationale Animatie Competitie, waaronder de uiteindelijke juryprijswinnaar Fruits of Clouds (Luchtvruchten). De compilatie geeft een inkijkje in de diversiteit van de wereldwijde animatiewereld door kinderen in aanraking te laten komen met soorten animatietechnieken uit vele verschillende landen"

Het Kleine Vogeltje en de Rups
Een schattig vogeltje zorgt goed voor de blaadjes aan de boom waarin hij woont, maar er is een kaper op de kust: een rups, die in dezelfde boom woont, heeft trek en lust wel een lekker groen blaadje. Deze vrolijke 2D-computeranimatie is onderdeel van een serie over het vogeltje. De simpele stijl en heldere kleuren maken de filmpjes zeer geschikt voor jonge kijkers. Onderdeel van de selectie Beste Europese Korte Animatiefilm 2017

Fred en Anabel
Fred de Kat en Anabel de Gans zijn dikke vrienden die samen op een boerderij wonen. Ze spelen in de velden, schommelen en hebben veel plezier samen. Maar als het herfst wordt, vliegt Anabel naar het zuiden samen met haar toom. Fred blijft achter en denkt aan de mooie avonturen die ze samen hebben beleefd. Hij mist Anabel erg, maar gelukkig wordt het altijd weer lente.

Luchtvruchten
Een klein, pluizig beertje woont in het bos met zijn vriendjes. Het beertje en zijn vrienden eten luchtvruchten; zaadjes die veranderen in glanzend fruit als ze de grond raken. Maar achter de bomen ligt een onbekende wereld. Wat zou daar te vinden zijn? Het beertje besluit te gaan kijken en zijn vriendjes volgen hem. Sprookjesachtige 2D computeranimatie die best een beetje spannend is, maar goed afloopt. Winnaar Beste Europese Korte Animatiefilm 2017.

KUAP
Een kikkervisje groeit niet zo hard als zijn broers en zusjes en het lukt hem maar niet om een kikker te worden. Hij blijft alleen achter. Gelukkig is er veel te ontdekken in de vijver en de lente zal zeker volgend jaar weer aanbreken. Een klein verhaal over opgroeien.Onderdeel van de selectie Beste Europese Korte Animatiefilm 2018

Octopus
Vele handen maken licht werk, zo luidt het gezegde. Maar dan moeten alle handen wel een beetje samenwerken. De octopus in deze animatie heeft maar liefst acht armen, dus ieder taakje is zo gedaan, zou je denken. Wanneer de octopus echter een taart probeert te bakken en één arm iets anders wil dan de anderen, wordt het toch best lastig. Deze grappige 2D-animatie toont koken zoals je nog nooit eerder gezien hebt.

Tijgertje
Tijgertje woont op zijn bord op de keukentafel. Maar als hij honger krijgt, is je eten niet meer veilig voor hem. Hij stapt van zijn bordje, loopt rond op de tafel en kijkt wat daar zoal te halen valt. De regisseur combineert in deze grappige film stop- motion en 2D-computeranimatie en heeft een onderwerp gekozen dat zeer herkenbaar is voor de kleinste bezoekers. Onderdeel van de selectie Beste Europese Korte Animatiefilm 2017.

Vanaf 3 jaar. Geschikt voor alle talen.
Cinekid Programme of shorts: Beestenboel
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie:
  • Jaar: 2018
  • Duur: 45 min.