Te zien tijdens het Cinekid Festival in de herfstvakantie en tijdens het kinderboekenweekspektakel op zondag 14 oktober.

In de herfstvakantie mag je voordat de film begint mag je komen knutselen en tekenen. Maak je eigen flipboekje, een masker, je eigen fantasiebeest of maak een tekening in laagjes.

Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm.

De buurtspion is een eenvoudige, soms spannende tekenfilm uit Denemarken, die heerlijk knipoogt naar film noir.? Openingsfilm Cinekid Festival 2017

Erik Tijman, Hoofd Programma Cinekid: " De openingsfilm van Cinekid 2017 is de nieuwste productie van de befaamde Deense animatiestudio Copenhagen Bombay (De geweldige beer, Johan de verenkoning). Geregisseerd en geschreven door nieuwkomer Karla Van Bengtson behandelt de film herkenbare thema's als verhuizen, vrienden maken en je eigen identiteit. De buurtspion kwam onder andere tot stand nadat het project was gepitcht op de Junior Co-Production Market tijdens Cinekid for Professionals in 2016".
Vanaf 6 jaar.

Cinekid: De Buurtspion
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Karla van Bengston
  • Land: Duitsland
  • Jaar: 2017
  • Duur: 77 min.
  • Taal: Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld