Te zien tijdens het Cinekid Festival in de herfstvakantie. Iedere dag mag voordat de film begint mag je komen knutselen en tekenen. Maak je eigen flipboekje, een masker, je eigen fantasiebeest of maak een tekening in laagjes.

Een klassiek zomervakantie-avontuur waarin de ouders vrijwel volledig uit zicht zijn. De tienjarige Lea is niet zo’n ‘meisjes-meisje’. Ze wil lid worden van de club jongens in haar dorp en doet daarom mee aan een weddenschap. Vanaf dat moment start een zomer vol avonturen. De film vertelt met realistische emoties en met prachtige shots van het platteland, over een serieus, authentiek meisje, dat de wereld om haar heen nieuwsgierig observeert.

Genomineerd als Beste Kinderfilm Cinekid Festival 2017
Winnaar ECFA Award Ciné Jeune de l'Aisne 2018

Erik Tijman, Hoofd Programma Cinekid:"In haar debut als regisseur geeft de Duitse actrice en schrijver Joya Thome het zomeravontuur dat centraal staat in zoveel jeugdfilms op geheel eigen wijze vorm. Geduldig en observerend schets zij een prachtig beeld van een lange lome Duitse zomer, waar kinderen zichzelf en elkaar ontdekken, hun eigen regels bepalen en samen op avontuur gaan".

Let op! De trailer is helaas niet beschikbaar in het Nederlands. De film is wel Nederlands gesproken. Vanaf 9 jaar.
Cinekid: Koningin van Niendorf
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Joya Thome
  • Land: Duitsland
  • Jaar: 2017
  • Duur: 68 min.
  • Taal: Nederlands gesproken