Alleen deze week te zien. 1981, Quiberon, een plaatsje aan de Bretonse kust. Hilde Fritsch komt haar oude vriendin bezoeken die zich heeft teruggetrokken in een kuurhotel. Deze vriendin is de wereldberoemde actrice Romy Schneider (weergaloos vertolkt door Marie Bäumer, die verbluffend veel op Romy lijkt), maar samen zien ze eruit als twee gewone vrouwen die blij zijn elkaar weer te zien. Maar al snel wordt duidelijk dat de actrice Hilde’s steun nodig heeft bij het kunnen bevechten van haar demonen.
Kort daarna arriveren de jonge journalist Michael Jürgs en Romy’s oude vriend, de fotograaf Robert Lebeck, om haar te interviewen voor het Duitse magazine Stern. Direct begint het kat-en-muisspel tussen de fragiele diva en de ambitieuze journalist. Terwijl de twee de meest innerlijke gevoelens van deze fascinerende vrouw in tekst en beeld voor hun lezers proberen te vangen, probeert Hilde haar vriendin te beschermen.
Er volgen drie dagen en nachten vol wederzijdse manipulatie, tederheid en emotie’s. Romy is nog nooit zo kwetsbaar geweest. Heeft ze hierna de kracht gevonden om opnieuw te beginnen? Iets waar ze wanhopig naar verlangt…
Op 29 mei 1982 werd Romy Schneider dood in haar woning in Parijs gevonden. Ze werd 43 jaar.

Romy Schneider brak in 1955 als actrice door met de vertolking van Elisabeth van Oostenrijk in de filmcyclus 'Sissi'. Het suikerzoete imago als gevolg hiervan, kon ze van zich af schudden door te acteren in films van o.a. Luchino Visconti (Boccaccio ’70; Ludwig), Orson Welles (Le Procès), Jacques Deray (La Piscine) en van vele andere cineasten.

Onderscheiden met 7 German Film Awards: o.a. voor Beste Speelfilm, Beste Regie, Beste Actrice, Beste Camera en Beste Filmmuziek.

VPRO Cinema *** : "Een biecht over manipulatie, spontaniteit, kwetsbaarheid en exploitatie"
NRC **** : "De film is meer dan een reconstructie"
3 Days in Quiberon
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Emily Atef
  • Met: Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner e.a.
  • Land: Duitsland/Frankrijk/Oostenrijk
  • Jaar: 2018
  • Duur: 115 min.
  • Taal: Duits, Frans, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB