Te zien tijdens de Deventer Boekenweek op zaterdag 30 maart, maandag 1 en dinsdag 2 april. Veertig jaar lang heeft Joan Castleman haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man Joe. En nu wint hij de Nobelprijs voor Literatuur voor zijn magistrale oeuvre.

Het drama ontvouwt zich al in het vliegtuig naar Zweden op weg naar de uitreiking als ze worden lastige gevallen door een opdringerige biograaf. Wat voor Joe en Joan een hoogtepunt in hun leven zou moeten zijn lijkt volledig in het water te vallen door de dreigende onthulling van een groot geheim.

Een all-star cast met onder meer Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater en Max Irons speelt de hoofdrollen in The Wife, een speelfilm van de Zweedse regisseur Björn Runge (Happy End) naar de bestseller van Meg Wolitzer. Vooral de kritieken voor de vertolking van Glenn Close zijn juichend.

NRC Handelsblad****: "Een subtiel duel in de sneeuw, The Wife. Acteur Jonathan Pryce speelt bekwaam de windbuil en oude bok waarin hij gespecialiseerd is, Glenn Close zou je na zes eerdere nominaties eindelijk haar verdiende Oscar gunnen voor deze in gereserveerdheid zinderende rol."
Trouw ****: "The Wife is door regisseur Runge in een heerlijke, vaak geestige filmvorm gegoten"
VPRO Gids ****: "Het genuanceerde spel van Close maakt diepe indruk"
Algemeen Dagblad ****: "Een van haar beste acteerprestaties sinds jaren"
The Wife
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Björn Runge
  • Met: Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater e.a.
  • Land: Groot Brittannië/Verenigde Staten/Zweden
  • Jaar: 2017
  • Duur: 100 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB