Thuis te zien via Picl als onderdeel van de Favorieten van de filmtheater. Bekijk hem hier:Cold War Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. Cold War werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Met in de hoofdrollen de Poolse acteurs Joanna Kulig en Tomasz Kot en een bijrol van actrice Agata Kulesza (bekend uit IDA).

NRC ***** :"Na zijn Oscarwinnaar Ida levert de Poolse cineast Pawel Pawlikowski opnieuw een meesterwerk van trefzekerheid af".
de Volkskrant ***** : "Cold War ademt de weemoed van het onvermijdelijke. Het is een gloedvol maar ingetogen verteld drama, geschoten in fabelachtig mooi zwart-wit, net als Pawlikowski’s vorige film, de Oscarwinnaar Ida (2013)."
VPRO Cinema ****: "Oogstrelende beelden, authentieke muziek en sublieme hoofdrolspeler".



Wat is Picl?
Met Picl kijk je films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon op het moment dat het jou uitkomt. Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker!
Premièrefilms zie je voor €8,50 en gemiste films zie je voor €4,99. Met dit bedrag steun je ons, de filmmakers en de distributeurs. Goed om te weten, na aankoop zijn ze 48 uur beschikbaar.

Ga hier de website van Picl en bekijk het huidige aanbod



Cold War |Favorieten van de filmtheaters
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Pawel Pawlikowski
  • Met: Tomasz Kot, Joanna Kulig, Agata Kulesza e.a.
  • Land: Frankrijk/Groot Brittannië/Polen
  • Jaar: 2018
  • Duur: 84 min.
  • Taal: Pools en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB