Thuis te zien via Picl als onderdeel van de Favorieten van de filmtheater. Bekijk hem hier:Shoplifters

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin.

Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Kore-eda Hirokazu wordt algemeen gezien als de grootste Japanse regisseur van deze eeuw. Zijn films wonnen al vele prijzen en worden wereldwijd goed ontvangen. Bij ons waren eerder onder meer Still Walking, Like Father Like Son en The Third Murder te zien. Shoplifters werd gekozen tot beste film van Cannes 2018 en won derhalve de Gouden Palm.


NRC*****: "Drama ‘Shoplifters’ is een film over zoveel, maar vooral over het onzegbare dat alleen in grote filmkunst zichtbaar kan worden gemaakt."
De Volkskrant ***** : "Meesterlijk. Subliem. Magnifiek. Voortreffelijk."
Trouw *****: "Een fijnzinnig familiedrama"
VPRO Cinema **** : "Prachtig en bitterzoet"
Het Parool: "Een film met een warm kloppend hart"
De Filmkrant: "Shoplifters is een scherp geschreven, delicaat verfilmd, prachtig emotioneel geheel. Nog nooit was Kore-eda zo in vorm."Wat is Picl?
Met Picl kijk je films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon op het moment dat het jou uitkomt. Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker!
Premièrefilms zie je voor €8,50 en gemiste films zie je voor €4,99. Met dit bedrag steun je ons, de filmmakers en de distributeurs. Goed om te weten, na aankoop zijn ze 48 uur beschikbaar.

Ga hier de website van Picl en bekijk het huidige aanbod

Shoplifters | Favorieten van de filmtheaters
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Kore-eda Hirokazu
  • Met: Lily Franky, Jyo Kairi, Ando Sakura, Matsuoka Mayu e.a.
  • Land: Japan
  • Jaar: 2018
  • Duur: 120 min.
  • Taal: Japans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB