Laatste kans! Alleen deze week nog te zien. Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar- winnende Das Leben der Anderen, tekent nu voor de regie van (Never Look Away)Werk Ohne Autor.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft. Hij belandt op een kunstacademie in Oost-Duitsland waar hij mee dient te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening, die de arbeider verheerlijkt en de individualiteit van de kunstenaar onderdrukt. Op de academie ontmoet hij Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

NRC Handelsblad ****: “Werk ohne Autor is een ambitieuze film. Door de goed uitgediepte personages en het elegante script weet de film drie uur lang te boeien”

Genomineerd voor 2 Oscars: Beste Niet- Engelstalige Film en Beste Camerawerk.
Werk ohne Autor (Never Look Away)
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
  • Met: Tom Schilling, Sebastian Koch, Lars Eidinger
  • Land: Duitsland
  • Jaar: 2017
  • Duur: 188 min.
  • Taal: Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB