Green Book is gratis te zien tijdens openlucht bioscoop: Film op de Brink op zaterdag 24 augustus.

Van donderdag 22 t/m 24 augustus toveren wij De Brink om tot een grote openluchtbioscoop. Voor De Waag zetten we een groot scherm neer en zetten we 500 stoelen klaar. We beginnen iedere avond met de films om 21:15. Natuurlijk mag je ook je eigen kleedje meenemen of een mooi plekje op één van de terrassen uitzoeken.

Donderdag 22 augustus zie je The Favourite
Vrijdag 23 augusutus zie je Le Grand Bain
Zaterdag 24 augustus zie je Green Book


Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wilt bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro- Afrikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Winnaar 3 Oscars: Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Originele Scenario.

NRC Handelsblad**** "Om al die genreformules op te poetsen en weer als nieuw te laten schijnen, vergt flair en vakmanschap: niet alleen van Farrelly maar ook van de twee prachtige acteurs in de hoofdrollen."
AD****:“Het filmplezier druipt ervan af en de boodschap is een halve eeuw later nog steeds van toepassing.”
Volkskrant ***: “Farrelly’s regie is vaardig en Viggo Mortensen, die Tony met precies de juiste dosis ironie speelt, brengt lucht op dramatische momenten”.
VPRO Cinema *****: "De tragikomische toon is perfect getroffen en Mortensen en Ali zijn samen geweldig. Een feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie"
Film op de Brink: Green Book
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Peter Farrelly
  • Met: Viggo Mortensen, Mahershala Ali e.a.
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2018
  • Duur: 130 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB