Laatste kans! Alleen deze week nog te zien. Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin.

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny. If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint.

Deze film is 3 keer genomineerd voor een Golden Globe en 3 keer genomineerd voor een Oscar. Winnar van de Oscar Beste Vrouwelijke Bijrol.

Trouw ***** : "Intiem epos over liefde en onschuld".
de Volkskrant **** : "Zwaarbeladen, vernieuwend en vooral gedurfd".
NRC **** : "Bescheidener én ambitieuzer dan Moonlight".
AD **** : "Actueel, ontroerend en indringend drama".
If Beale Street Could Talk
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Barry Jenkins
  • Met: KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2018
  • Duur: 119 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB