Laatste kans! Alleen deze week nog te zien. Een bijzondere verfilming van Kapucinski’s beroemde boek, waarin we op lyrische wijze mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola.

Kapuscinski was zowel een van de grote kanshebbers op de Nobelprijs voor de Literatuur als de ‘reporter van de eeuw’. Hij was bij leven al legendarisch door als een van de weinigen naar de moeilijkste en gevaarlijkste plekken te reizen en terug te komen met prachtige reportages vol impressionistische sfeerbeelden als in de beste fictie.

Wanneer hij aankomt in Angola, een van de laatste Afrikaanse kolonies die onafhankelijk gaat worden, staat het land op springen. Terwijl de Portugezen vertrekken, breekt er een felle onafhankelijkheidsstrijd uit. Kapuscinski besluit om als enige buitenlandse journalist naar het front te trekken. Het wordt zijn persoonlijk zwaarste tocht, waarin 20 jaar intense verslaggeving over de droom van een vrij Afrika culmineert.

De film won de European Film Award (de Europese Oscar) voor de beste animatiefilm van het jaar.

‘a visually striking piece of rare immediacy and power, one whose refreshingly unsimplified, pragmatic message — that wars, though terrible, may sometimes be necessary’ – Hollywood reporter

De Volkskrant: "Documentaire en animatie worden handig verweven in Another Day of Life".
Another Day of Life
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Raúl de la Fuente
  • Met: Miroslaw Haniszewski, Vergil J. Smith, Tomasz Zietek e.a.
  • Land: België/Duitsland/Hongarije/Polen/Spanje
  • Jaar: 2018
  • Duur: 86 min.
  • Taal: Engels, Portugees, Pools en Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB