Le Grand Bain is gratis te zien tijdens Film op de Brink op vrijdag 23 augustus.

Van donderdag 22 t/m 24 augustus toveren wij De Brink om tot een grote openluchtbioscoop. Voor De Waag zetten we een groot scherm neer en zetten we 500 stoelen klaar. We beginnen iedere avond met de films om 21:15. Natuurlijk mag je ook je eigen kleedje meenemen of een mooi plekje op één van de terrassen uitzoeken.

Donderdag 22 augustus zie je The Favourite
Vrijdag 23 augusutus zie je Le Grand Bain
Zaterdag 24 augustus zie je Green Book


In deze Franse feelgoodfilm bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar.

Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

NRC **** : "De film is niet perfect, wel hartverwarmend". Filmmaker Gilles Lellouche (Narco)schetst met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt. Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Le Grand Bain is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar. Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel), Virginie Efira (Elle, Un Umour Impossible), Guillaume Canet (Double Vies), Leïla Bekhti (Un Prophète) en Benoît Poelvoorde (Coco Avant Chanel, Le Tout Nouveau Testament) vertolken de hoofdrollen in deze ook door de pers zeer positief ontvangen film.
Film op de Brink : Le Grand Bain
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Gilles Lellouche
  • Met: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde e.a.
  • Land: Frankrijk
  • Jaar: 2018
  • Duur: 122 min.
  • Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB