Laatste week! De nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een zuuraanval van haar ex-vriend. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.

Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

Dirty God was de openingsfilm van het Internationaal Film Festival Rotterdam en werd geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het was de eerste Nederlandse film tot de hoofdcompetitie wist door te dringen.

De Volkskrant ****: "Vicky Knight is een troef: een volkomen overtuigende debuutrol’,‘Polak ontwikkelt zich tot specialist van gelaagde vrouwenportretten’, ‘Vicky Knight levert een fenomenale prestatie’."

Nederlands Dagblad ****:"Dirty God is on-Nederlands sterk’,‘Urgent thema op persoonlijke manier verteld’.

Trouw **** : "Dirty God gaat geen confrontatie uit de weg", "De film ontleent z’n kracht ook aan Polak’s regie", "Het debuut van Vicky Knight is een prestatie van jewelste".
Dirty God
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Sacha Polak
  • Met: Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, e.a.
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2019
  • Duur: 105 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB