Deze voorstelling wordt georganiseerd door Rotaract en is toegankelijk voor iedereen. Voor een goed doel in je bioscoopstoel. Deze voorstelling is inclusief 1 kopje koffie of thee en een huisgemaakte lunch verzorgd door Rotaract i.s.m Happy Tosti na afloop van de film. Dit is de allerlaatste keer dat Green Book bij ons te zien zal zijn, dus mis hem niet!

The Colorful Circle
U draagt bij aan The Colorful Circle. Een lokaal project van What Elsa in samenwerking met Don Bosco, Deventer. Het project bestaat uit het uitrollen van creatieve activiteiten om autochtone kinderen spelenderwijs in contact te brengen met vluchtelingen- en/of ontheemde kinderen. Achterliggend doel is om de kinderen zelf en onafhankelijk een visie te laten vormen op onze multiculturele samenleving en wie weet om daarin, hoe jong ook, een voorbeeld te zijn.

Green Book
Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.
Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wilt bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro- Afrikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.
Winnaar 3 Oscars: Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Originele Scenario.

Benefilm: Green Book
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Peter Farrelly
  • Met: Viggo Mortensen, Mahershala Ali e.a.
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2018
  • Duur: 130 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld