Laatste week! Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

de Volkskrant **** :"Zo meeslepend en enerverend zijn documentaires zelden","Het werkt opnieuw perfect","De montage is briljant".
Het Parool : "Asif Kapadia maakte met veel nieuw beeld een pakkende documentaire".
AD ****: "Een film, die ook voetbalhaters zeker zal bevallen"

Let op! Met gereserveerde kaarten heeft u nog geen vaste plek, deze krijgt u pas als u de kaarten betaalt. Als u kaarten online of aan de kassa koopt, kunt u wel meteen uw stoelen uitkiezen.

Diego Maradona
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Asif Kapadia
  • Met: Diego Maradona (Zichzelf)
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2018
  • Duur: 125 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB