Laatste kans! Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is. 

Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen was hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Davis was een ware stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid, waar man én vrouw voor vielen. En tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zo’n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch zijn muziek was, zo vol en dramatisch was zijn leven. Miles Davis leefde zoals hij zijn creativiteit exploreerde. Hij verkende elke uithoek, experimenteerde en wisselde net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Velen van hen werkten vol overgave mee aan deze film, wat een unieke inkijk geeft in het leven van Miles Davis.

NRC **** : "Deze prima documentaire duidt de muzikale erfenis van trompettist Miles Davis, maar ook zijn invloed als zwart rolmodel en zijn getroebleerde leven"
Miles Davis: Birth of the Cool
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Stanly Nelson
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2019
  • Duur: 115 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB