Te zien op 4 oktober in het kader van de Dutch Sustainable Fashion Week.Weet jij eigenlijk hoe vervuilend de kledingindustrie is? Maar dat er ook een heleboel pioniers zijn die dit willen veranderen?

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Alleen al in Nederland zamelen we 238 miljoen kilo textielafval per jaar in. Het grootste deel hiervan bestaat uit fast fashion. Een hoop van deze kledingstukken zijn niet te recyclen, omdat ze van een mix van verschillende (synthetische) stoffen zijn gemaakt. Deze items eindigen vaak in de verbrandingsoven. Voor Chanel Trapman van zijn dit genoeg redenen om een documentaire over dit onderwerp te maken.

Chanel Trapman is bij de voorstelling aanwezig. Ze leidt kort in en na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Over de Dutch Sustainable Fashion Week:
Van 4 t/m 13 oktober vindt voor de 6e keer de Dutch Sustainable Fashion Week plaats (DSFW). Een evenement waarin het 10 dagen lang draait om bewustwording op het gebied van duurzame mode. Want dat het anders moet is wel duidelijk. De kledingindustrie is enorm vervuilend en we gooien met zijn allen veel te veel weg. Met de Dutch Sustainable Fashion Week willen we op een leuke manier laten zien hoe het ook anders kan! En dat is heel divers en varieert van; langer met je kleding doen, recyclen, repareren,minder kopen, bewust kopen, ruilen, tweedehands en kleding kopen van duurzame materialen en merken. In Deventer vindt dit jaar de allereerste editie plaats van de Dutch Sustainable Fashion Week met een leuk en inspirerend programma op verschillende locaties in de stad! Voor het programma in Deventer houd de sociale mediakanalen goed in de gaten of kijk op www.dsfw.nl Hier wordt ook het programma per stad vermeld.

The Positive Chain of Change
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Chanel Trapman
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2018
  • Duur: 78 min.
  • Taal: Nederlands en Engels gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld