Te zien op maandag 16 december met inleiding door Volkskrant journalist én Tarkovski-fan Kevin Toma.

Inzichtelijke documentaire over het leven en werk van Andrej Tarkovski, geregisseerd door zijn zoon, Andrej Andrejevitsj Tarkovski. Bijzonder is dat Tarkovski zijn verhaal zelf vertelt, waarbij hij zijn herinneringen, zijn kijk op kunst en zijn ideeën over niets minder dan de betekenis van het menselijk bestaan met ons deelt. Dankzij zeldzame audio-opnamen kun je je onderdompelen in de mysterieuze wereld van Tarkovski's filmisch universum, dat eindelijk voor ons ontsloten wordt.

De zoon van Tarkovski maakt gebruik van nooit eerder uitgebrachte opnames van gedichten van Arseni Tarkovski, een van de grootste Russische dichters van de 20e eeuw en de vader van regisseur Andrej Tarkovski. De poëzie van Arseni heeft grote invloed gehad op de films van Andrej, die een diepe culturele en spirituele band had met zijn vader. De documentaire bestaat verder uit fragmenten uit de meesterwerken van de regisseur, zeldzame foto's en video's en beelden die zijn gemaakt op de plaatsen waar Tarkovski woonde en zijn films maakte, in Rusland, Zweden en Italië, en zijn adoptiehuis.

We beginnen om 20.00 uur met een lange inleiding van circa een uur, doorspekt met beeldfragmenten, door Volkskrant journalist én Tarkovski-fan Kevin Toma. Vervolgens is er een korte pauze en daarna vertonen we de documentaire.

Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Andrej Andrejevitsj Tarkovski
  • Land: Italië/Rusland/Zweden
  • Jaar: 2019
  • Duur: 97 min.
  • Taal: Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB