Deze film is thuis te zien via Picl. Bekijk hem hier: For Sama

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kataeb legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement.

De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen.

De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kataeb en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire. En is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire.

NRC ***** : "‘For Sama’: met een kind in ene en een camera in andere hand","Er is bijna geen krachtiger beeld denkbaar van wat de chaos en ontreddering van oorlog is, maar wat tegelijkertijd uitdrukt wat het belang is van oorlogsreportages, zelfs als er geen journalisten meer zijn om ze te maken".
For Sama
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Waad Al-Khateab
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2019
  • Duur: 100 min.
  • Taal: Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB