Geannuleerd. Naar aanleiding van de vandaag (12/3) aangekondigde aanvullende maatregelen vanuit het RIVM zijn wij genoodzaakt alle filmvoorstellingen tot en met 31 maart 2020 af te gelasten. Bezoekers die kaarten hebben gereserveerd of gekocht hebben worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.

The Lighthouse is de nieuwe film van Robert Eggers – regisseur van de moderne horror cultfilm The Witch. The L ighthouse is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in de jaren 1890.

Twee mannen (Robert Pattinson en Willem Dafoe) beheren een vuurtoren op een afgelegen eiland. De één zit er al tijden, de ander is net gearriveerd. Het eiland is een troosteloos stuk rots, waarop niets anders te doen valt dan werken en drinken. De mannen zijn tot elkaar veroordeeld en met de voortschrijdende tijd kan het niet anders dan dat er botsingen ontstaan.
The Lighthouse is een op stokoude camera’s gedraaid verhaal waarin zich in zwart/wit en archaïsch Engels een beklemmend en duister verhaal ontplooit. Met deze verfijnde psychologische thriller bewijst Eggers zich als een van de meest ambitieuze hedendaagse Amerikaanse genrefilmers.

De Volkskrant*****: "Schrijver en regisseur Robert Eggers schiet raak met The Lighthouse, dat met één locatie en twee weergaloze personages een complete, ziltige hel oproept. Vooral in de gespannen avondscènes leveren Willem Dafoe en Robert Pattinson hun tour de force."

The Lighthouse
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Robert Eggers
  • Met: Willem Dafoe, Robert Pattinson, Valeriia Karaman
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2019
  • Duur: 109 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB