Te zien in de voorjaarsvakantie. Shaun het schaap is terug met een nieuw avontuur, waarin hij de buitenaardse Lu-La helpt de weg terug naar huis te vinden.

In de nieuwe editie van Shaun het Schaap krijgen de bewoners van de boerderij een bijzondere gast, die niet helemaal van deze wereld is… Maak kennis met de buitenaardse Lu-La. Ze is een kleine dondersteen, erg nieuwsgierig, en heeft ongelooflijke buitenaardse krachten. Maar Lu-La is verdwaald. Wanneer ze neerstort bij de Mossy Bottoms boerderij, besluit Shaun het Schaap om Lu-La te helpen en haar naar huis te begeleiden. Alsof dat nog niet lastig genoeg is zit er ook nog een organisatie achter haar aan. Samen gaan Lu-La en Shaun op een intergalactische missie om Lu-la weer thuis te krijgen voor de organisatie haar gevangen kan nemen. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt… Om Lu-La te helpen moet het eerste schaap over de dam en het tweede de ruimte in.

De film bouwt voort op de Britse Shaun het Schaap stop-motionkinderserie. Nick Park, de bedenker en maker van deze serie, is vooral bekend door zijn met Oscar bekroonde Wallace & Gromit (1995), waarin Shaun ook voor het eerst verschijnt. De serie was in 2007 voor het eerst in Nederland op televisie te zien, waarna in 2015 de eerste film van Shaun het Schaap volgde. Flitsende animatiefilms worden tegenwoordig allemaal met computers gemaakt, maar de animatiestudio van Shaun het Schaap (studio Aardman) werkt nog altijd op de ouderwetse manier, met geboetseerde kleipoppetjes. De techniek bezorgt Shaun het Schaap de karakteristieke stijl die bij velen zo geliefd is.

De Volkskrant **** : De tweede film over Shaun, die populair werd door een televisieserie, is weer even liefdevol gemaakt als de eerste. Zonder dialogen, vol chaotische grappen (leuk voor kinderen), filmverwijzingen (leuk voor ouders) en aandoenlijke lesjes over opgroeien (voor iedereen).
Shaun Het Schaap: Het Ruimteschaap
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Richard Phelan, Will Becher
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2020
  • Duur: 86 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB