laatste week! Ema, de nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon.

De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Schuld, liefde, hoop en verlangen komen samen in dit audiovisuele spektakel, dat nog lang bijblijft. Muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar componeerde de pompende ambient-reggaeton-soundtrack van Ema, waarmee de film een spektakel is voor oog en oor.

De Chileense Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film Jackie (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor 3 Oscars. Daarnaast maakte hij een trilogie over de dictatuur van Pinochet (Tony Manero, Post Mortem en No) en de veelgeprezen biopic Neruda, over de gelijknamige dichter.

De Volkskrant **** :"Filmmaken kan Larrai?n als geen ander","EMA is geen betoog, maar een ervaring – vaak sensueel, soms bloedirritant, en steeds meeslepend.
NRC **** :"Vooral de manier waarop Larrain zijn verhaal vormgeeft, maakt het weerbarstige EMA tot een fascinerende film","Soms frustreert de film, maar de enigmatische Ema blijft nog dagen door je hoofd spoken".

Deze film is vanaf 9 juli ook thuis te zien via Picl. Bekijk hem hier: Ema

Ema
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Pablo Larrain
  • Met: Gael García Bernal, Mariana Di Girolamo
  • Land: Chili
  • Jaar: 2019
  • Duur: 102 min.
  • Taal: Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB