Geannuleerd.

Deze film is wel thuis te zien via Picl. Bekijk hem hier: SibelDe ontvangst kan vrij onbetrouwbaar zijn bovenop de bergen van de Zwarte Zee in Turkije, dus de vrouwen die theebladeren plukken in het allegorische drama Sibel van Guillaume Giovanetti en Çagla Zencirci hebben hun toevlucht genomen tot een andere methode: ze fluiten. Niet zomaar eentonig getjilp, maar uitgebreide gesprekken waarin de dorpsroddels worden doorgegeven. Terwijl de vrouwen het fluiten beschouwen als een alternatief voor verbale praatjes, is het voor de 25-jarige Sibel de enige manier waarop ze kan communiceren. Sibel woont samen met haar alleenstaande vader Emin en haar jongere zus Fatma. In de afgelegen gemeenschap wordt ze als een paria behandeld omdat ze 'pech' brengt. Waaruit die ‘pech’ bestaat kan niemand duidelijk verwoorden maar heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Sibel vanwege haar handicap nooit een man zal vinden en geen kinderen zal krijgen.

Actrice Damla Sönmez speelt op indrukwekkende wijze de rol van Sibel. Haar vlammende ogen spreken boekdelen over haar gevoel van onrechtvaardigheid. Vanuit haar onderdrukte positie in de gemeenschap komt ze op voor haar eigen identiteit, haar eigen gevoel en haar eigen leven. Strijdbaar en wars van intimidaties vecht ze voor een beter en ander bestaan. Dat is de kracht van Sibel. Een film die het persoonlijke verhaal optilt naar een universeel niveau.

Trouw****: "Het is aan actrice Damla Sönmez om de zwijgende, feministisch geïnspireerde titelheldin een geweldige energie te geven. Haar vlammende ogen dragen de film, en haar vrijheidsdrang zal de dorpelingen nog versteld doen staan."

Sibel
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Guillaume Giovanetti
  • Met: Erkan Kolçak Köstendil, Damla Sönmez
  • Land: Turkije
  • Jaar: 2018
  • Duur: 95 min.
  • Taal: Turks gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB