Geannuleerd. Alle filmvoorstellingen tot en met 6 april zijn geannuleerd. Bezoekers die kaarten hebben gereserveerd of gekocht hebben worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.

Klassieker, te zien vanaf speelweek 12 maart. De doorbraakfilm van Spike Lee (Blackkklansman) is een humorvolle, luchtige schildering van spanningen tussen Italiaanse en zwarte bewoners van de New Yorkse wijk Bedford-Stuyvesant.

New York, in een zwarte wijk wordt de Italiaanse pizzaverkoper Sal tijdens een hete zomer geassisteerd door zijn zoons Pino en Vito. Zijn zaak zit al meer dan twintig jaar in deze buurt en hij kent alle typen en gewoonten. Ondanks zijn Italiaanse afkomst is Sal zo'n beetje de vaderfiguur van de buurt. Hij weigert dan ook om te verhuizen naar een andere buurt, zoals zijn zoons graag willen. Terwijl de hitte toeneemt roept de zwarte activist Buggin' Out op tot en boycot van de zaak omdat Sal en zijn zoons het slecht voor zouden hebben met de zwarte zaak.

Met Do The Right Thing was de naam van Spike Lee in een keer gevestigd. Oscarnominaties en diverse Amerikaanse kritiekprijzen vielen hem te deel. Met deze film wist hij dan ook beter dan in elke film die hij daarna nog maakte de balans te vinden tussen lichtvoetigheid en boodschap.

NRC ****: "Roept het nog steeds indrukwekkende ‘Do the Right Thing’ (1989) op tot raciaal geweld? Of kweekt Spike Lee juist begrip voor zijn zwarte én witte personages?".
VPRO Cinema ****: "Knappe film vol brutaliteit en dubbele bodems"
Do The Right Thing
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Spike Lee
  • Met: Danny Aiello, John Turturro, Samuel L. Jackson
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 1989
  • Duur: 120 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB