Deze film is thuis te zien via Picl. Bekijk hem hier: Atlantique

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

Atlantique was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending. Atlantique is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.

NRC ***** : "‘Atlantique’ is een liefdesgeschiedenis, een sociaal-realistisch drama, een detective, een spookverhaal. De film toont een wereld waarin verschillende tijden en werkelijkheden tegelijkertijd bestaan".
Trouw"****: een film die het arriveren van een prachtige nieuwe stem aankondigt’.
Het parool: "Drama transformeert tot een prachtig sprookje".
De Volkskrant ****: " Het resultaat, met 'sterk spel van de jonge acteurs', is een 'sensationeel debuut, zelfverzekerd en uniek, waarmee Diop zich bewijst als een formidabel regietalent".
Atlantique
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Mati Diop
  • Met: Nicole Sougou, Ibrahima Traoré, Mama Sané, Amadou Am
  • Land: Senegal
  • Jaar: 2019
  • Duur: 105 min.
  • Taal: Wolof, Frans, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB