Skip to Content

actueel

We zijn ontzettend blij dat onze deuren weer open mogen vanaf 1 juni en dat we samen weer kunnen genieten van de film.  Het mag weer, een beetje dan.

We hebben beperkte capaciteit en vertonen minder voorstellingen dat je van ons gewend bent. We ontvangen in de Roggezaal maximaal 20 bezoekers (i.p.v. 90) en in de Keizerzaal 12 (i.p.v. 49) dus ben er snel bij! We verkopen de komende tijd onze kaarten alleen online. De kassa aan de Keizerstraat blijft voorlopig gesloten.

Iedere maandagmiddag zullen we, zoals je van ons gewend bent, het programma bekend maken van de “film speelweek” erop. Deze speelweek loopt van donderdag tot woensdag.

Om het filmbezoek voor jou, andere filmliefhebbers en onze medewerkers veilig te houden hebben we de volgende maatregelen en regels. Hierbij volgen we het landelijke protocol voor filmtheaters en bioscopen en de richtlijnen van het RIVM.

We vragen je om je hier aan te houden zodat we samen en veilig kunnen genieten van de film.

 • Kom alleen als je en je huisgenoten, geen gezondheidsklachten hebben. Onze vrijwilligers zullen dit aan alle bezoekers vragen bij binnenkomst.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Er staat op verschillende punten desinfecterende handgel. Maak hier gebruik van.
 • Koop je kaartje online.
 • Heb je CINEVILLE? Scan dan zelf de pas bij binnenkomst.
 • Reserveren is niet mogelijk en onze kassa aan de Keizerstraat is gesloten.
 • Je bent vanaf 15 minuten voor aanvang van de film welkom.
 • De bar is geopend en je mag een drankje kopen voor in de zaal. Je kunt alleen met pin betalen. Dit kan contactloos. De foyer is dicht.
 • Het tonen van je ticket op je mobiel of print is voldoende.
 • Als je met iemand samen naar de film gaat waar je niet mee samenwoont mag je niet naast elkaar zitten. Dit mag alleen als je samenwoont.
 • Kom met maximaal 2 personen of je huishouden.
 • Onze vrijwilligers begeleiden je naar de juiste stoel. Dit kan soms anders zijn dan op je kaartje staat. We vragen hiervoor je begrip.
 • Na afloop van de film vragen we je de zaal te verlaten op aanwijzingen van onze vrijwilligers.
 • Wij zullen na afloop van de film de zaaldeuren openen. We vragen aan de bezoekers achteraan, de filmzaal als eerste te verlaten, dan de tweede rij van achter etc. Dit is belangrijk zodat je elkaar niet tegenkomt bij het verlaten van de zaal.
 • We willen je vragen om toiletbezoek te beperken.
 • De garderobe is dicht. Neem je jas mee de zaal in.
 • Wil je gebruik maken van de lift? Dat kan. Er is plaats voor maximaal 1 persoon.
 • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers.
 • Vermijd het openbaar vervoer.
 • We hebben onze toegangsprijzen aangepast met 50 cent. We vragen hiervoor je begrip.
 • Let een beetje op elkaar, geef elkaar de ruimte en geniet van de film.

Heb je een suggestie? Laat het ons vooral weten. Dit kan per email film@mimik.nl of via 0570 618822. Wij zijn de komende tijd bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 13.00-17.00.

Wij zijn helaas gesloten maar met PICL kun je een deel van ons huidige aanbod thuis zien. Ook zijn er films te zien die al eerder hebben gedraaid.

Met Picl kijk je films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon op het moment dat het jou uitkomt.  Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker!

Premièrefilms zie je voor €8,50 en gemiste films zie je voor €4,99. Met dit bedrag steun je ons, de filmmakers en de distributeurs. Goed om te weten, na aankoop zijn ze 48 uur beschikbaar.

Van Nederlandse films, tot prijswinnende documentaires: stuk voor stuk met liefde en zorg geselecteerd door onze filmprogrammeur. Er kunnen nog nieuwe films bijkomen.

Hier kan je zien welke films we aanbieden en hoe het werkt.

Hoe werkt het?

stap 1: ga naar de website van picl www.picl.nl/filmhuis-de-keizer

Selecteer een nieuwe film die je wilt zien.

stap 2: Bekijk de trailer of klik op ‘Bekijk de film’.

stap 3: Selecteer een filmhuis (de films op Picl.nl worden aangeboden door de aangesloten filmhuizen. Door een film te kijken op Picl.nl steun je jouw lokale filmhuis, yay!).

stap 4: Log in via de knop ‘Bekijk de film’. Let op: Als je voor het eerste een film bekijkt op Picl.nl, maak je via deze knop eerst een account aan.

stap 4: Betaal en geniet van je nieuwe film. Goed om te weten: je hebt vanaf nu 48 uur toegang tot de film.

Vanaf 1 juni mogen we onze filmzalen weer openen voor jullie. We gaan open volgens de richtlijnen en we nemen maatregelen zodat het veilig is voor onze bezoekers en voor onze vrijwilligers. Hoe je filmbezoek er straks precies uitziet en welke films er dan te zien zijn maken we zo snel mogelijk bekend.

We tellen de dagen af en we kijken er ontzettend naar uit want wat hebben we jullie gemist! ❤️

Vanaf maandag 25 mei maken we de filmprogrammering bekend. Vanaf die datum kun je kaarten kopen.

Film die vanaf 1 juni te zien zijn:

De Beentjes van Sint Hildegard

Un divan à Tunis

Wild Goose Lake

Woman

Vanaf 4 juni:

Das Vorspiel

Honey Boy

La Verite

We hebben een selectie voor je samengesteld met films waar je vrolijk van wordt! Deze films zijn te zien via Picl.

Gloria Bell

De Volkskrant ★★★★ : “Met Julianne Moore op de top van haar kunnen, is de remake van Gloria veel expressiever dan het origineel”. Bekijk de film hier

The Peanut Butter Falcon

Komische avonturenfilm over twee onverwachte bondgenoten. Bekijk de film hier

The Biggest Little Farm

Een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Bekijk de film hier

Amazing Grace

Zingen, joelen en dansen met dit legendarische concert van Aretha Franklin. Bekijk de film hier

Tampopo

Culinaire klassieker over Japanse street food, seks, liefde en de dood. Bekijk de film hier

An Unexpected Love

Een heerlijke komedie over een stel dat na 25 jaar huwelijk de balans opmaakt. Bekijk de film hier

Mi Vida

De 63-jarige Lou (Loes Luca) gooit haar leven over een andere boeg: verhuizen naar Spanje? Bekijk de film hier

We ‘ve got something new for you! Expat Cinema: Films spoken in English or with English subtitles.
Check the site for more information

We hebben iets nieuws voor je! EXPAT CINEMA | Films gesproken in het Engels of met Engelse ondertitels. Kijk hier voor meer informatie

De “Must Sees” van het seizoen 2018/2019
Picl en een aantal filmprogrammeurs (waaronder onze eigen programmeur Anton) hebben samen een nieuw programma samengesteld waarin je een selectie ziet van de beste films van 2018/2019. Deze films zijn nu thuis online te zien via Picl.

Shoplifters

Gouden Palm Cannes 2018. Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal onderweg naar huis zijn, komen ze een verloren meisje tegen. Als het blijkt dat ze is weggelopen, nemen ze haar mee. Het gezin is arm en ze verdienen net genoeg door te stelen, maar ze zijn gelukkig. Totdat een onverwachte gebeurtenis geheimen blootlegt en de familiebanden op de proef worden gesteld. ‘Meesterlijk. Subliem. Magnifiek. Voortreffelijk’ ★★★★★ Volkskrant Bekijk hem hier

Den Skyldige (The Guilty)

Publieksprijs Rotterdam 2018. In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht. Bekijk hem hier

The Wife

Onder meer Golden Globe voor Glenn Close. Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama. Joan heeft veertig jaar lang haar dromen opgeofferd voor de literaire carrière van haar man Joe. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan. Bekijk de film hier.

Werk Ohne Autor

Duitse Oscarinzending 2019. Van de regisseur van Das Leben der Anderen. Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens WOII. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze verliefd. Elisabeths vader is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die haar vader tijdens de oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Bekijk de film hier

Cold War

Winnaar 5 European Filmawards en beste regie Cannes 2018. Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Bekijk de film hier

J’ Accuse is de veelbesproken film van Roman Polanski over de vals beschuldigde Alfred Dreyfus, ook bekend als de Dreyfusaffaire.

Gedurende twaalf jaar heeft de Dreyfusaffaire Frankrijk verscheurd en een grote schokgolf veroorzaakt in de hele wereld. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en antisemitisme waren verweven in dit immense schandaal, waarschijnlijk het grootste politiek schandaal van het einde van de 19de eeuw.

Bekijk hier de inleiding van Anton

Deze film is deze week exclusief in première gegaan in onze online filmzaal Picl. Bekijk de film hier.

Om het thuis blijven leuker te maken willen we je graag tips geven voor de komende tijd.

Tip 1. Picl

Met Picl zie je veel van onze films thuis via je tv, telefoon of laptop. Iedere week komen er nieuwe films bij. Met je bijdrage steun je ons, de filmmakers en de distributeurs. Anton, onze filmprogrammeur geeft iedere week een tip. Films die je volgens hem moet zien zijn o.a. Parasite, Systemcrahser en For Sama. In de nieuwsbrief en op onze social media lees je waarom. Ga hier na de website van Picl en zie welke films we daar op dit moment aanbieden.

Tip 2. Luister een Podcast van Eye.

“In het najaar van 2020 verzorgde Ruslanddeskundige Otto Boele (Universiteit Leiden) een zesdelige lezingenserie bij het filmprogramma en de tentoonstelling rond Andrej Tarkovsi. In zijn lezingen gaat hij onder andere in op de politieke en sociale achtergronden van Tarkovski’s films. Boele belicht onder meer Tarkovski’s problemen met de Sovjetcensuur en analyseert hoe de regisseur in films als Stalker het sciencefictiongenre naar zijn hand zette. ” Ga hier naar de website van Eye . Goed om te weten, de films Stalker en Solaris zijn allebei te zien via Picl

Tip 3. Bekijk een gratis documentaire via IDFA

Op de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zijn meer dan 300 documentaires gratis te zien. Naast de gratis beschikbare titels verwijst de IDFA-database naar nog eens enkele honderden festivaltitels die tegen betaling beschikbaar zijn. Ga hier naar de website van IDFA. Kan je moeilijk een keuze maken? Kijk hier dan voor de tips.

Tip 4. Cinekid

Op de website van het filmfestival Cinekid vind je allerlei leuke knutsel, film en gametips. Maak bijvoorbeeld je eigen Beestenboel, een verhaallantaarn, of maak een traumatoop. Ga hier naar de website .

Ook hebben ze 3 films beschikbaar gemaakt die je ziet via picl:
Mijn bijzonder rare week met Tess (6+) – een avontuurlijke familiefilm naar de gelijknamige jeugdroman van Anna Woltz. Winnaar Beste Nederlandse Familiefilm Cinekid 2019.
De beroemde bereninvasie van Sicilië (8+) – een stoer en avontuurlijk animatiesprookje over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen. Genomineerd Beste Kinderfilm Cinekid 2019.
De Grote Boze Vos (6+) – een geweldig grappige, gekke en liefdevolle animatiefilm in drie delen, over dieren op het platteland. Genomineerd Beste Kinderfilm Cinekid  2017.

Tip 5. Gratis jeugddocumentaires te zien via IDFA

Het IDFA heeft een aantal jeugddocumentaires online gezet die gratis te bekijken zijn (voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar). Ook is er lesmateriaal beschikbaar, handig als je thuis les geeft. Ga hier naar de site van IDFA.

TIP 6. Doe mee met de DIALQ THUIS FILM QUIZ.

Update! Er zijn inmiddels 2 quizen! Ieder jaar komt de leukste filmquiz naar Deventer en nu komen ze  ook naar je thuis!

Beste filmvrienden, fancy a game….?
Dial Q mist jullie. De show. De mensen. De winnaars.
Daar gaan we wat aan doen: we gaan gewoon thuisquizzen! Inclusief serieuze hoofdprijs.

Download die even schitterende als unieke Dial Q Thuisquiz via de www.dialq.nl

Waarschijnlijk vind je ‘m terug in je downloadmap. Het is een filmbestand met 20 best pittige vragen. Inclusief antwoordformulier, die gewoon even printen. Neem de tijd. Al duurt ‘t een week, kan jou ‘t schelen. Gebruik je pauzeknop. Denk na. Pieker. Puzzel. Vraag het je vrienden. Maak screenshots. Vorm een team…

Alles af? Scan je formulier, of maak een goede foto en stuur deze naar info@dialq.nl. Je antwoorden gewoon in de mail noteren mag natuurlijk ook. Uiterste inzenddatum: 1 mei 2020.
Wat is die prijs? De prijs der prijzen. Een ongelofelijke prijs. Jommes, wat een prijs. Zo’n prijs. Dus: aan de slag. Ga voor die eeuwige roem!

Tip 6 Mark Cousins: 40 Days To Learn Film.

Mark Cousins (bekend van zijn 15-delige serie The Story Of Film, An Odyssee) heeft een korte filmcursus online gezet: Het heet 40 Days To Learn Film. De totale cursus duurt twee uur en een kwartier, het idee is dat de kijker elke dag één van de veertig hoofdstukken bekijkt. Dit is iets wat Anton, onze filmprogrammeur, niet lukte. De verleiding om door te kijken was te groot. Je vindt het hier

Tip 7. Maak een eindfilm met je klas!

Misschien ken je Michiel wel? Hij geeft altijd die hele leuke workshop Wandelen in je Eigen Tekening bij ons in de vakantie. Hij heeft nu iets nieuws! Op veel basisscholen is de eindmusical een traditioneel onderdeel van het afscheid van de kinderen in groep 8. In de afgelopen jaren kiezen steeds meer scholen voor een eindfilm in plaats van een eindmusical. Het is hoe dan ook elk jaar weer groot een feest! Helaas dreigen deze voorstellingen door de corona- maatregelen dit jaar niet door te gaan. Om die reden heeft Michiel Bos van de Toonwerkplaats een eindfilm gemaakt die de kinderen zelfstandig vanuit huis kunnen opnemen. In het verhaal belt de juf of meester via de computer naar de kinderen om te helpen het nieuwe elektronische slot van de school te openen. Zal het ze lukken om de juf of meester te bevrijden en de deur van de school weer te openen?

Meer informatie is te vinden op: www.detoonwerkplaats.nl/school-op-slot

Tip 8. Taartrovers Thuis| Film & verbeelding voor peuters en kleuters

Komende tijd verschijnen op de website van Taartrovers regelmatig bijzondere korte films voor peuters en kleuters. Films die je met andere ogen laten kijken naar de wereld om je heen. Kijk mee, ga op onderzoek en speel met je verbeelding, want zo verander je jouw huis, tuin en balkon in de wereld waarin jij speelt. Elke Taartrovers Thuis aflevering begint met het bekijken van een korte film. Dat kan zo vaak als je wilt, maar het blijft niet bij kijken alleen. Duik samen met de Taartrovers in de film en doe mee. Ook erg leuk voor de volwassenen!;)

Tip 9. Kijk gratis La Flor (14 uur!) via IFFR

Het IFFR maakt de moeilijke tijden van binnen zitten graag draaglijker met een film waarin zij echt geloven: La Flor van Mariano Llinás. De film won twee keer de Hubert Bals Fonds Publieksprijs en is een marathon van veertien uur lang, opgedeeld in drie delen. Alle delen zijn in de Benelux gratis te zien tot en met 28 april! Bekijk het hier: IFFR

Tip 10. Vitamine Cineville

Alleen voor Cinevillepashouders. Met Vitamine Cineville brengt we Cineville tijdelijk bij de pashouders thuis. Met een selectie van gloednieuwe films die nu in de theaters hadden moeten draaien. Films waar iedereen zich misschien al op verheugde, maar die van de ene op de andere dag niet meer bezocht konden worden. Daarnaast zijn er een paar recente toptitels en klassiekers te zien, en proberen we af en toe iets nieuws online te zetten. Kijk hier voor meer informatie over de films (en hoe je evenuteel lid kunt worden): Cineville

Tip 11. De Favorieten van de filmtheaters

De “Must Sees” van het seizoen 2018/2019
Picl en een aantal filmprogrammeurs van vooraanstaande theaters (waaronder natuurlijk onze eigen programmeur) hebben samen een nieuw programma samengesteld waarin je een selectie ziet van de beste films van 2018/2019. Deze films zijn vanaf 30 april te zien via Picl. Films die je in dit programma ziet zijn: Shoplifters, Girl, Werk Ohne Autor, Cold War, Den Skyldige, The Wife. Bekijk hier de films

Tip 11. Expat Cinema

In Expat Cinema we offer films that are spoken in English or have English subtitles. You can watch the films at home online via Picl.

La Belle Époque| Surreal drama about reliving your dearest memories

Les Misérables |An explosive ode to the Parisian banlieues

Stop Filming Us | Winner of the Dutch Movies Matter Award 2020

More information and films? Click here

Beste filmliefhebber,

Ook Filmhuis De Keizer is natuurlijk gesloten. En deze week werd bekend dat we gesloten blijven tot in ieder geval maandag 1 juni. Dat vinden we verschrikkelijk jammer. Het raakt ons hard, maar we begrijpen het heel goed. Gezondheid gaat immers voor alles. En als we allemaal de aanwijzingen van het RIVM volgen, zien we elkaar over een paar maanden alweer terug. Liefst in goede gezondheid natuurlijk.

Veel ligt inmiddels stil, maar gelukkig gaat de bouw van MIMIK wel gewoon door. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het nieuwe pand aan de IJssel op tijd klaar is voor de start van het nieuwe culturele seizoen. Op vrijdag 4 september staat de eerste theatervoorstelling gepland in het nieuwe pand, en wie weet welke films we tegen die tijd allemaal kunnen draaien.

Hopelijk mogen we je ruim voordat we definitief verhuizen, en definitief MIMIK worden, nog een paar ontvangen keer ontvangen aan de Keizerstraat. Zodra we groen licht krijgen, gaan we daar weer gewoon open.

In de tussentijd zitten we natuurlijk niet stil. Je kunt nu al een deel van ons films bekijken, en hiermee ons steunen, via Picl. En we komen met meer inspirerende acties. Kijk daarvoor regelmatig even op onze Facebook-pagina en onze website en ontdek hoe en waar je de boeiendste films en documentaires kunt zien.

Tot het moment waarop we elkaar weer kunnen ontmoeten: blijf gezond!

Team MIMIK.

Mocht je vragen hebben? Stel ze via info@mimik.nl

Foto: Viorica Cernica

25.03.2020

Beste Filmhuis-bezoeker,

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen vanuit het RIVM zijn wij genoodzaakt alle filmvoorstellingen tot en met 1 juni 2020 af te gelasten. Op deze manier hopen wij onze bijdrage te kunnen leveren aan het tegengaan van de verdere verspreiding van het corona virus. Bezoekers die kaarten hebben gereserveerd en gekocht worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld.

Heb je een kaartje gereserveerd voor een filmvoorstelling? Dan hoef je niets doen. De reservering vervalt automatisch.

Update: Heb je één of meerdere kaartjes gekocht voor een voorstelling in filmhuis De Keizer en wil je restitutie van de door jou aangekochte tickets? Stuur dan de volgende gegevens naar ons speciale e-mail adres annulering@mimik.nl:

 • Bestelnummer (online gekochte kaarten) of ticketnummers (aan de kassa gekocht)
 • IBAN waarop je het bedrag wilt hebben overgemaakt
 • Tenaamstelling van dit bankrekeningnummer

We hebben inmiddels van meerdere bezoekers het bericht mogen ontvangen dat ze geen geld terug verwachten, maar dat ze het kaartje graag willen doneren. Daarvoor grote dank. Als je dit ook wilt met (een deel van) jouw kaartje(s), horen we het natuurlijk graag. Ook dan mag je een mailtje sturen naar annulering@mimik.nl.

Update: we werken nu ook samen met Picl zodat je thuis kunt genieten van de films. Met Picl kijk je een deel van de films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis.   Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker! Kijk op Picl hoe het werkt. Er kunnen nog nieuwe films bijkomen.

Blijf gezond, en hopelijk zien we elkaar snel weer terug bij De Keizer.

Houd voor actuele informatie deze website in de gaten.

Laatste update: maandag 24 maart 12.54 uur.

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer