In keer in de twee maanden is er in samenwerking met Rondeel Deventer een Rondeel Cinema, een filmvoorstelling over een architectonisch onderwerp met een deskundige inleider.

Op dinsdag 21 april vertonen we de film DamNation van Ben Knight en Travis Rummel. “We zijn te ver gegaan”, stelt regisseur Ben Knight, die zich als verteller van de film mengt in het actuele en verhitte debat over het al dan niet in stand houden van bestaande dammen. Knights onderzoek voert hem door heel Amerika, waar hij fanatieke voor- en tegenstanders interviewt en de ontwikkelingen rond de recente afbraak van grote dammen registreert.

Raphaël van der Velde verzorgt de inleiding bij de film DamNation. Van der Velde is als Milieukundige aan de Wageningen Universiteit afgestudeerd en werkt sinds 1998 bij Ingenieursbureau Witteveen+Bos in Deventer. Hij is teamleider duurzame energieprojecten. In maart van dit jaar gaat hij naar Indonesië voor de bouw van een stuwdam bij Balikpapan op Kalimantan: drinkwaterproductie in combinatie met waterkracht. Minimaliseren van de ecologische impact van de dam is daarbij een belangrijk aandachtspunt.