Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april is de zesde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Een festival vol bijzondere en smakelijke documentaires en films. Tussendoor is het genieten van lekker, puur en eerlijk eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei en YFM Deventer.

Vrijdag
Op vrijdag vertonen we om 19.00 en 20.00 uur de bierfilms It All Starts With Beer en The Craft of Beer: A Hopumentary. Na de films is er om 20.30 en 21.30 uur een bierproeverij bij DAVO Bieren.

Zaterdag
Op zaterdag presenteert Mr. Hapje in het Havenkwartier een mini-food-festival Van Kop Tot Kont. ’s Middags worden er verschillende kleine gerechten bereid en er zijn een aantal korte foodfilms te zien in het Kunstenlab (gratis toegankelijk). Daarnaast zijn er workshops/demo’s. ‘s Avonds verzorgt Mr. Hapje net als vorig jaar een driegangendiner en er wordt afgesloten met een film.

Zondag
Op de zondag is er weer een uitgebreid programma met zes films, we vertonen: Theater of Life (foodwaste); The Islands and the Whales (walvissenjacht op Faeröer-eilanden); Bugs (insecten als voeding); Priorat (wederopstanding wijngebied); Spinning Plates (eten als verbindende factor) en de speelfilm Burnt (Bradley Cooper is rock-‘n-roll-chef). Bij de meeste films zijn gastsprekers aanwezig en is er ruimte voor de nodige discussie. Onder de mensen die een arrangement voor zondag kopen verloten we 2 x een jaar gratis lidmaatschap van Slow Food (IJsselvallei).

Daarnaast speelt het eten natuurlijk een belangrijke rol. Bij de koffie wordt wat lekkers van De Noorman geserveerd. De lunch wordt verzorgd door Restaurant Bouwkunde en bij de borrel hebben we lekkere insectenhapjes van Bugzz Insecuisine. Proef! Diepenveen biedt, voor een bescheiden prijs, wijnen aan uit de omgeving van Priorat.

Er zijn passe-partouts voor zaterdag en zondag te koop. Passe-partouts en losse kaarten worden verkocht via de verschillende pagina’s van het festival op deze website. Alle kaarten zijn ook te koop bij onze kassa tijdens kassa-openingstijden. Let op: er kunnen geen kaarten gereserveerd worden.